Jan 12

Sydney

by in Australie

Na een relaxte trein reis naar Sydney aangekomen in het Hyde park plaza Hotel. Hier stond ons Spaanse zwerfhondje, Tania, al op ons te wachten!

20120112-153813.jpg

Na alle spullen op de kamer gedropt te hebben de stad maar eens verkennen en op zoek naar een goede plek om het vuurwerk te bekijken. De harbour bridge en het opera house waren op loop afstand, dus dat moest gaan lukken!

20120112-150232.jpg

20120112-150241.jpg

Eenmaal in de stad bleek het toch wel wat lastig te worden, iedereen had al kaartjes gekocht en op de vrije plaatsen was maar beperkt ruimte. Aangezien we er weinig voor voelden om ruim 200$ te betalen voor een leuk plekje ( blijven Hollanders ), zat er niets anders op dan de volgende dag maar te zien hoe dichtbij we zouden komen. Voor 1 januari hadden we wel al kaartjes weten te bemachtigen voor Fieldday, dit concert met oa Moby, Gotye, Calvin Harris en vele anderen beloofde een topper te worden!

Op oudejaarsdag nog wat heen en weer gesmst en via FB wat berichtjes verstuurd naar onze surfvrienden. Een aantal van hen zaten om 10 uur ‘s morgens al in de rij! Aangezien je nergens drank mee mocht nemen leek het ons niet zo’n goed idee! Dus eerst maar lekker uitslapen en dan al een lekker drankje doen voor we op zoek gingen naar een goed plekje. Om een uur of 4 waren we er klaar voor, op naar de harbour bridge!we hadden al flesjes cola gemixt met rum, en wat te snacken gehaald, dus gingen we vol goede moed naar de botanical garden waar Anne,RenĂ©,Richard en Sion ook al waren! Helaas voor ons was dit al vol toen wij aankwamen, dus op naar het volgende plekje, ook vol, uiteindelijk na een uur over hoofden lopen hadden we een plekje gevonden met uitzicht op de brug…. Nu nog 4 uur wachten tot de eerste vuurwerkshow! Ons was verteld dat na dit vuurwerk de meeste mensen met kinderen weg zouden gaan en we dan konden opschuiven naar een betere plek. Na 4 uur wachten was de lol er voor ons al een beetje vanaf, ik zie, ik zie wat jij niet ziet begon ons inmiddels flink de keel uit te hangen! Het vuurwerk om 9 uur viel ons ook flink tegen, thuis zorgt mijn familie voor een betere show ;-) .

br />
20120112-152932.jpg

20120112-152951.jpg

20120112-152958.jpg

Het vooruitzicht om nog 5 uur te wachten was geen optie meer, onze baco’s waren ook al op en het was niet mogelijk om iets nieuws te kopen! Tot overmaat van ramp hadden ze ook nog ons deel zodanig afgesloten dat je niet eens meer naar het toillet kon. Dus besloten we maar weg te gaan en een kroeg op te zoeken om ons drinkend het nieuwe jaar in te feesten! Helaas waren we niet de enige die dit dachten, het koste ons 2 uur om van het terrein af te komen. Sion en Richard hadden het ook wel gehad en kwamen naar ons hotel, om samen met ons een kroeg te zoeken! Uiteindelijk liepen we dus om 5 voor 12 nog over straat om een kroeg te vinden! Na kort overleg besloten we de eerste de beste kroeg in te duiken die we tegen kwamen. Zo gezegd zo gedaan en om 12 uur stonden we in een zeer trieste kroeg met een biertje in ons hand naar het vuurwerk opTV te kijken…. Dit was de meest bizarre en vreemde oud en nieuw ever hahahaha. Na een aantal biertjes besloten we maar dat dit niet onze dag was, gelukkig hadden we 1 januari nog om het een beetje goed te maken!

1 januari fieldday

Om 12 uur naar de botanical garden voor ons concert. De teleurstelling van oudjaars avond waren we inmiddels een beetje te boven en kater vrij konden we van deze dag gaan genieten. Om 14:00 zou moby komen dus tot die tijd een beetje de boel verkennen en wat mindere goden bekijken. Dit was geen straf, Allison Wonderland , local DJ was erg leuk.

20120112-153547.jpg
Top muziek en vooraan wat wil je nog meer, nou misschien oordopjes ;-)
Ook bij Moby,Calvin Harris en Gotye stonden we vooraan wat een top dag en wat is Gotye goed live!

20120112-153909.jpg

20120112-153919.jpg

20120112-153925.jpg

De volgende dag hadden we met Sion en Richard afgesproken om wat te eten en te drinken. Nadat we Tania uitgezwaaid hadden en een TinTin hadden gezien op naar de kroeg voor een drankje en een hapje! Uiteindelijk werd dit een top avond! Camilla,Ulrikke,René,Anne,Jody en Janneke ze waren er allemaal! Dit was de perfecte afsluiting voor Australie en we waren klaar met dit mooie maar dure land! Op naar Bangkok voor nieuwe indrukken en gelukkig voor onze bankrekeningen goedkopere bestemming!

Leave a Reply